Çıkar mısın dışarıya!

Türkiye Gazetesi Yazarı Ünal Bolat’ın bugünkü (14.02.2022)’’ Çıkar mısın dışarıya! ‘’ başlıklı yazısı.

“Genel Müdür seni çağırıyor” dediler, koştum baktım Hüseyin Ağabey de odasında...”
 
Sebahattin Ağabey'in oğlu Fatih'ten dinlemiştim: “TGRT’de video kurgu yapan bir elemandım o yıllar. Kat montajdan yeni yeni Abroll’e geçmiştim, öğreneceğim çok şey vardı daha. Televizyonculuk yorucu iş, gidip günlerce çekim yapıyor, uğraşıp bağlıyorsunuz ve 25 dakika kurtarabiliyorsunuz anca. Dipsiz kuyu, attığınız gidiyor boşluğa. Haydi bir daha çık yola, yeniden kamera, kameraman ayarla… Lokantalar, oteller, ulaştırma… Para su gibi gidiyor bu arada.
Genel Müdürümüz Veysel Gani (Allah gani gani rahmet eylesin) canlı yayının cazibesini keşfetmişti o ara. ''Çağır bir konuk, al stüdyoya. İki saat yağ gibi aksın, hiç uğraşma...'' derdi...
Gelgelelim çoğumuz alaylıydık, canlı yayını kıvırabilecek kıvamda değildik daha. Ama rahmetli Hüseyin Aydemir mektepli olmanın ötesinde zeki ve becerikliydi, rejinin şifrelerini kolay çözmüştü.
İyi de sabah yayın akşam yayın onun da boyunu aşmaya başladı zamanla. Üstelik dikkat gerek, iş hata affetmez.
Bir gün “Genel Müdür seni çağırıyor” dediler, koştum baktım Hüseyin Ağabey de odasında. “Fatih’i verdim gitti” dedi, “çırak olsun sana!”
Dışarı çıktık, bir şey anlamış değilim hâlâ. Hüseyin abi:
“Sen rejide başlayacaksın” dedi “bundan sonra!”
-Nasıl, ne zaman?
-Hemen bugün itibarıyla…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 143 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 70 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 95 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 122 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar