Bu yere para mı verilir?

“Bütün köyü gezseniz beş on kavak ancak vardı. Kavak yerine selvi denirdi bizim oralarda...” Neden bilmem, aşırı bir sevgim var benim, kavak ağacına karşı. Oysa meyvesiz bir ağaçtır o. Dimdik...

“Bütün köyü gezseniz beş on kavak ancak vardı. Kavak yerine selvi denirdi bizim oralarda...”
Neden bilmem, aşırı bir sevgim var benim, kavak ağacına karşı. Oysa meyvesiz bir ağaçtır o. Dimdik yükselir; minare boyu. Çiçek de açmaz üstelik.
Çocukluğumda, Akseki’nin Gödene köyündeki bahçelerimizde ve ekin ektiğimiz arazilerimizde hiçbir kavağımız yoktu bizim. Zaten bütün köyü arayıp tarasanız toplam beşi-onu geçmezdi. (O yıllarda, kavak yerine selvi denirdi hep bizim oralarda.)
Babam, yaz aylarında Manisa, Aydın ve özellikle de Turgutlu dolaylarında pamuk çapası yaparak kazandığı para ile evimizin yanındaki viraneliği satın almıştı; köy muhtarlığından.
“Bırak ağacı, ot bile bitmeyen bu taşlı çakıllı yere onca para verilir mi?” diye eleştirmişti babamı, birçok akraba ve tanıdık.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 143 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 70 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 95 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar