FETÖ ile mücadele sona mı eriyor?

Erdoğan'ın FETÖ ile mücadelesi bir intikam operasyonu olarak başladı ve devam ediyor. Bu mücadele ne yazık ki, hiçbir zaman devlet aklına dayanan, stratejik aklı ve hedefleri olan uzun vadeli bir eylem planına sahip olmadı....

Erdoğan'ın FETÖ ile mücadelesi bir intikam operasyonu olarak başladı ve devam ediyor. Bu mücadele ne yazık ki, hiçbir zaman devlet aklına dayanan, stratejik aklı ve hedefleri olan uzun vadeli bir eylem planına sahip olmadı. Mücadelenin devamını sağlayan Erdoğan'ın intikam duygusu ve milli asker, polis, savcı, hakim kadrolarının bireysel mücadele azmidir. AKP kadrolarına kalsa bugün FETÖ ile barışıp kucaklaşmaya hazırlar. Ve dahası FETÖ ile bugün mücadele eden bütün kadroları da FETÖ'ye teslim ederler.  FETÖ ile mücadele stratejik bir hedef olmadan,  FETÖ'nün fikri alt yapısı ile mücadele edilmeden dangul dungul devam ediyor görünüyor. Bu mücadelede en ön safta olması gereken Diyanet İşler Başkanlığı'nın hiç bir etkili çalışma yaptığını söylemek mümkün değil. Zaten Diyanet İşleri Başkanı FETÖ'nün halkla ilişkiler platformu olan Abant Toplantılarının önde gelen isimlerinden birisi iken nasıl etkili bir mücadele gerçekleşebilir. Özetle, FETÖ ile mücadele hiç iyi gitmiyor. Bir de FETÖ ile mücadele adına aslında orta ve uzun vadede FETÖ'ye alt yapı oluşturacak adımlar atılıyor. FETÖ'nün kenarında olup kolaylıkla kurtarılabilecek insanlar yapılan yanlış uygulama ve zulümler ile FETÖ ile mücadele adına keskin FETÖ'cü olmaya itiliyorlar. 25 gün önce doğum yapan kadın bebeği ile hapishaneye yollanırken,  FETÖ'nün yakalanan en önemli adamı serbest kalıyor. Kim mi? Basri Aktepe. 

Basri Aktepe, FETÖ terör örgütünün en önemli operasyonel elemanıdır. "Neden?" diye sorabilirsiniz. FETÖ bir terör örgütü olmaktan da öte önce bir casusluk örgütüdür. Bir casusluk örgütünde istihbarat imamı olması Basri Aktepe'yi örgütün en önemli operasyonel elemanı yapar. Basri Aktepe, FETÖ'nün o dönem Emniyet İmamı Kemalettin Özdemir tarafından 1987 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Grup Amirliğine yönlendirilmiş. Aktepe, 1990'lı yılların sonlarında ABD'ye dil eğitimine gönderilmiş. FBI'da eğitim görmüş, Türkiye'ye döndükten sonra Kemalettin Özdemir'in girişimleriyle İstihbarat Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi'ne girmiş ve merkezi yönetmiş. Adı "kozmik Basri"ye çıkmış.

Basri Aktepe'nin örgüt ile ailevi bağları da var. Gülen'in yerine geçeceği ifade edilen Şerif Ali Tekalan'ın ağabeyinin damadıdır. Basri Aktepe, FETÖ'nün başta TSK olmak üzerine bütün devlet kurumlarına karşı yürütmüş olduğu operasyonların istihbarat zeminini hazırlamıştır. Basri Aktepe'nin yasadışı dinlemeler yaptığını dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 3 Haziran 2008'de CHP grup toplantısında dile getirmiş. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Önder Sav'ın dinlenmesi konusunda, "Başbakan'ın tayin ettiği TİB'in 35 kişilik kadrosu dikkat çekicidir. Aktepe, 1999'da emniyetin hazırladığı ve DGM'ye sunduğu Fethullahçı polisler raporunun ilgili listesinde 15. sırada yer alan polis şefidir" demişti.

Bu arada Basri Aktepe'nin doğrudan başbakan Erdoğan ile iletişim içinde olduğu anlaşılıyor. Erdoğan Basri Aktepe'yi hastanede ziyaret edince MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, "25 Aralık 2008'de 16.30'da Basri Aktepe'yi hastanede ziyaret ettiniz mi? Bu görevli ile Sayın Başbakan'ın nasıl bir ilişkisi vardır" diye sormuştu.

FETÖ'nün istihbarat karargahına dönüşen "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı" Fethi Şimşek ile birlikte Basri Aktepe Teknik Daire Başkanı olarak yönetmiştir. Daha sonra 2011 senesinde Hakan Fidan tarafından MİT'e davet edilmiş Elektronik Teknik İstihbarat Daire başkanı olmuş, Genelkurmay Başkanlığı'ndan devralınan GES komutanlığının başına geçirilmiştir. Basri Aktepe daha da ilerletilmiş, istihbarat teşkilatları arasındaki istihbarat çatışmalarını önlemek ve istihbaratın tek elde toplanabilmesi hedefiyle oluşturulan ve bazı çevrelerde istihbaratın can evi olarak nitelenen Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi (MİKM) Genel Sekreterliğine atanmıştır.

Basri Aktepe, FETÖ'nün yapmış olduğu bütün yasadışı dinlemelerin bir numaralı sorumlusudur. Basri Aktepe olmadan FETÖ yapmış olduğu hiç bir operasyonu gerçekleştiremezdi.  Basri Aktepe'nin Uludere bombalamasını Erdoğan'ı Lahey'de yargılatmak için bilerek ve devleti yanıltarak yaptırdığı AKP medyasında ileri sürülmüştür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yılda ekonomik kriz 07 Ocak 2019 | 3.105 Okunma Başka açılardan Suriyeli sığınmacılar sorunu 31 Aralık 2018 | 1.245 Okunma Büyük Ekonomik Kriz 25 Aralık 2018 | 3.110 Okunma Halkın parası nasıl harcanıyor? 17 Aralık 2018 | 1.116 Okunma İYİ Parti Suriyeli sığınmacılar konusunda ne diyor? 10 Aralık 2018 | 3.594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar