Halkın parası nasıl harcanıyor?

Enflasyon rakamını açıklayan TÜİK Genel Müdür yardımcısı görevini yaptığı için görevinden alınmış, yerine 'Damat'ın arkadaşı atanmıştır. Devlet...

Enflasyon rakamını açıklayan TÜİK Genel Müdür yardımcısı görevini yaptığı için görevinden alınmış, yerine 'Damat'ın arkadaşı atanmıştır. Devlet harcamalarını denetlemekle görevli Sayıştay'ın denetleme raporu yayınlanınca usulsüz harcamalar ortaya çıkmış, yayından sorumlu başkan yardımcısı görevinden istifa etmek zorunda kalmıştır. İstanbul'da belediyeleri denetleyen Sayıştay görevlisi görevinden istifa ettirilmiştir. Saray, halkın parasının nasıl harcandığını öğrenmesini istememektedir. Çünkü halkın parası doğru harcanmamaktadır. Örneğin bu sene Millî İstihbarat Teşkilatı'nın bütçesi azalmıştır. Üstelik en fazla artması gereken süreçte azalmıştır. 

Türkiye Bermuda Şeytan Üçgeni'ne konumlanmış bir ülkedir. Anadolu'da gemiler ve uçaklar değil, devletler ve milletler kaybolur. Anadolu'da en uzun yaşayan devlet Türk devleti, varlığını en uzun sürdüren millet, Türk milleti olmuştur. Ancak Anadolu'da yaşamak sürekli savaş halinde olmak demektir. Türk milletinin Anadolu'daki tarihi de 1071'de Malazgirt'ten 1683'de Viyana'ya kadar devam eden bir yürüyüş ile 1683'den 1921'de Sakarya'ya kadar geri çekiliş bu 900 seneyi özetler. 1922 sonrasında da Anadolu'daki varlığımızı savunmak zorunda bırakıldık. 1983 sonrasında Türkiye, terörizm denilen dolaylı saldırı ile savaşmaktadır.

Sırrı olmayan ülke konumuna geldik

Politik ve askerî zaferin en önemli unsuru istihbarattır. İstihbaratın önemi yüz yıllar içinde her geçen 100 yılda daha fazla artmıştır. Bugün devletlerin kendisini savunmasında istihbaratın önemi hiç olmadığı kadar fazladır. Türkiye, Soğuk Savaş sonrasında çevre alt kıtalar olan Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Doğu'da yaşanan iç savaş ve savaş sonrası jeopolitik parçalanmaların merkezindedir. Ülkemiz, Kuveyt'in işgali ile başlayan ve halen Suriye merkezli sürmekte  olan Orta Doğu iç savaşının içine çekilmek istenmektedir. Çevre coğrafyalarda yaşanan savaşlar göstermektedir ki, Türkiye'nin daha güçlü, yeniden organize olmuş ve yeni görevler ile yetkilendirilmiş bir istihbarat teşkilatına ihtiyacı vardır.

Millî İstihbarat Teşkilatı'nın yeniden yapılanmasının bir an önce gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu yapılanma ihtiyacının iki temel nedeni vardır.

Birinci neden, çevre coğrafyalarda ortaya çıkan büyük değişimler ve bu değişimlerin ürettiği tehdit ve fırsatlardır. İkinci neden ise Türk istihbarat ve güvenlik sisteminin tarihin gördüğü en büyük istihbarat operasyonlarından birisi olan FETÖ ile çok ağır darbe almış olmasıdır. Türkiye "sırrı olmayan ülke" haline gelmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yılda ekonomik kriz 07 Ocak 2019 | 3.109 Okunma Başka açılardan Suriyeli sığınmacılar sorunu 31 Aralık 2018 | 1.245 Okunma Büyük Ekonomik Kriz 25 Aralık 2018 | 3.113 Okunma Halkın parası nasıl harcanıyor? 17 Aralık 2018 | 1.116 Okunma İYİ Parti Suriyeli sığınmacılar konusunda ne diyor? 10 Aralık 2018 | 3.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar