Zaha’dan bir Selhurst Park performansı

Hürriyet yazarı Uğur Meleke bu hafta 'Zaha’dan bir Selhurst Park performansı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Eski takımı Crystal Palace’ın evindeki bazı maçlara iz bırakırdı, tıpkı dünkü gibi.

Dün akşam saat 19 sularında Galatasaray’ın 11’i açıklandığında akla gelen ilk şey şuydu: Okan Buruk, Münih deplasmanının provasını hayal ediyordu. Elbette Kasımpaşa, Bayern Münih’ten bambaşka bir takım. Ve bambaşka bir stratejiyle oynayacaktı Rams Park’ta.

BAZI OYUNCULARI TEST ETTi

Ancak Okan Buruk’un bazı kararları almak için önünde başka test imkanı yoktu. Savunma göbeğinde Nelsson-Davinson’u, sol bekte Abdülkerim’i görmek istiyordu. Ziyech’in son fiziksel durumu ve kaç dakika oynayabileceği merak konusuydu. Ve Münih’te belki de Galatasaray’ın en kritik adamı olacak Zaha’nın grafiğini yükseltmesi bekleniyordu. Zira Bayern Münih’in as sağ beki Mazraoui’nin sağlık problemleri var. O bölgede Bouna Sarr başlarsa, Zaha’nın ona bire birde üstünlük kurma şansı yüksek.

iLK YARIDA 6 DRiPLiNG, 5 ÇALIM

Zaha’yı Premier Lig’den yakından takip edenler zaten onun karakterini aşağı yukarı bilirler. Onu bir maçın ilk 10 dakikasında izledikten sonra sık sık o günün onun olduğunu anlayabilirsiniz. Özellikle Crystal Palace’ın evi Selhurst Park’ta bazı günlere çok aç başlar, her topu ister, meşin yuvarlağı her ayağına aldığında rakibinin üzerine gider. Ve genelde de bir iz bırakır o müsabakaya. Dün de maça öyle başladı Zaha. 15 dakika boyunca Winck’le boğuştu, ardından da yavaş yavaş üstünlük kurmaya başladı. İlk devrenin sonunda 6 dripling, 5 çalım başarısı vardı. 50’ye kadar da tabelaya ismini iki kez yazdırmıştı zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 262 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 150 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.253 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 512 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 427 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar