Topa hükmetti oyuna değil

Galatasaray galibiyet hak edecek aksiyonlar üretemedi.

Galatasaray galibiyet hak edecek aksiyonlar üretemedi.

Sivasspor, Süper Lig’in oyun tanımı en net olan takımlarından biri. Teknik adamları Rıza Çalımbay üçüncü sezonunun içinde. Beşiktaş’ın atom karıncası Rıza’yı izleme şansı bulanlar için yönettiği Sivasspor şöyle özetlenebilir: 11 Atom Karınca gibiler sahada. Çok koşuyorlar, çalışkanlar.

Çok temaslı oynuyorlar. En fazla savunmayı sağ açık Pedro yapabiliyor. Kaybettiklerinde faul yapmaktan çekinmiyorlar. Topa sahip olmak, oyunu domine etmek gibi bir dertleri yok. Düşük bütçeli ya da düşük kaliteli bir Atletico Madrid olmak istiyorlar. Süper Lig’de Kayseri ve Malatya ile birlikte topa en az sahip olan üç takımdan biri Sivas. Üstelik üç sezondur böyleler. Ve son iki sezonda bu stratejiyle başardıkları ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muleka’nın yerinde Halim Okta olsaydı! 04 Mayıs 2024 | 216 Okunma 35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 294 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 155 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.257 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar