Kendi söküğünü dikerken örnek olan İzmir

Genellikle sanayiciler sorunlarını anlatmak ister; seslerini Ankara’ya duyurmak için. İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen sorunları dile getirdikleri kadar, temel sorun olan...

Genellikle sanayiciler sorunlarını anlatmak ister; seslerini Ankara’ya duyurmak için. İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen sorunları dile getirdikleri kadar, temel sorun olan kalifiye eleman konusunda kendi attıkları adımları da gururla anlattılar.

Başta teşvikle kurdukları enerji santralinin son 4 yılda yüksek döviz kuru artışı ile atıl kalması sonucu bu yatırımın fırsat maliyeti yaratması gibi, çok yakın komşu illerin teşvik kapsamında olmasıyla rekabette haksız biçimde kayıp getirmesi gibi dezavantajları olan İzmirli sanayicilerin, merkezi hükümetin kumandasında olan bu sorunlara karşın teknik lise yatırımı yaparak kalifiye eleman sorununa çözüm aramaları kayda değer.

İLK MEZUNLAR GELİYOR

Okula, kuruluşunda en çok katkıyı yapan Nedim Uysal’ın adı verilmiş. İlk mezunlarını bu yıl veriyor olacak. Okul mimari tasarımı ile de etkileyici. Laboratuvarları, sosyal ve kültürel salonları, spor salonu ile kapısında iki büyük ‘ölmez ağacı’ karşılayan okulda öğretmenlerle de tanışma fırsatı bulduk; pırıl pırıl bir okul olmuş.

İAOSB yetkilileri Milli Eğitim müfredatına ek olarak çeşitli faaliyetlerle içeriğin zenginleştirildiğini, çok talep karşısında okula kayıtta hiçbir şekilde ‘torpil işletmediklerini’ gururla ifade ediyorlar.

BITCOIN SORUYORLAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kur, piyasa ve merkez bankası bağımsızlığı 13 Temmuz 2018 | 698 Okunma Bütçe hakkı yetim kalmasın 10 Temmuz 2018 | 312 Okunma Yolları çatallanan bahçe 06 Temmuz 2018 | 342 Okunma Seçim bitti geçim sınavı başlıyor 03 Temmuz 2018 | 279 Okunma Küresel yokuşta pahalı bir bedel 29 Haziran 2018 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar