Tarihe not düşüyorum!..

Bu yazı, günümüz Türkiye’sinde bağımsız bir gazetecinin işinin ne kadar zor olduğu gerçeğini tarihe not düşmek amacıyla kaleme alınmıştır.

Her şey cuma günü, akşama doğru, gazeteci arkadaşım Candaş Tolga Işık’ın aramasıyla başladı.
Candaş “Tweetimi gördün mü abi” diye soruyordu.
Hayırdır” deyip baktım.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’la konuşmuş. Binali Bey, açık oturumun moderatörlüğünü, tecrübem nedeniyle benim üstlenmemi istiyormuş.

★★★

Candaş’ın tweetini okurken, 2002 seçiminden önce, anketlere göre önde giden iki partinin, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanları Tayyip Erdoğan ve Deniz Baykal’ı tartıştırdığım “Büyük Buluşma”yı hatırladım.
Canlı yayın bittiğinde, iki lider de dürüst, adil yönetimime hararetle teşekkür etmiş ve stüdyodan memnuniyetle ayrılmışlardı.
17 yıl önceki bu açık oturum siyaset tarihimize liderler arasındaki son tartışma olarak geçmişti…

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.330 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar