SÖZCÜ’de 10 yıl...

Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar'ın bugünkü (14.04.2022)''SÖZCÜ’de 10 yıl...'' başlıklı yazısı.

10 yıl önce…

Ergenekon, Balyoz, Odatv, Askeri Casusluk – Fuhuş, Amirallere Suikast ve Fenerbahçe gibi kumpas davalarının tüm hızıyla sürdüğü günler…

Yandaş gazetelerde adım, sık sık “tutuklanacak gazeteciler” listesinde yer alıyor.

O güne kadar sorunsuz çalıştığım ve saygın reytingler kazandırdığım patronum Aydın Doğan büyük baskılar nedeniyle Star Televizyonu'nu sattığından yaklaşık 6 aydır işsizim.

İstanbul havasının bahar kokmaya başladığı güneşli Nisan günlerinin birinde, SÖZCÜ Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay ve babası merhum Ertuğrul Akbay dostumla, Yeşilköy'deki bir balık lokantasında buluşuyoruz.

Yemekte Burak Akbay SÖZCÜ'de çalışmamı teklif ediyor. (O tarihlerde Emin Çölaşan dostum da köşesinden beni SÖZCÜ'de yazmaya çağırıyor.)

Onlara FETÖ yargısının beni her an içeri alabileceğini, bu nedenle başlarının belaya girebileceğini söylüyorum.

Burak Akbay hiç düşünmeden “Biz de onlarla mücadele ediyoruz. Siz gelirseniz, bunu birlikte daha güçlü bir şekilde sürdürürüz” diyor.

Yemeğin ardından, el sıkışıp yolcu ettikten sonra, beni yakından tanıyan ve seven şef garson yanıma yaklaşıyor ve hiç unutmadığım şu uyarıyı yapıyor:


“Uğur Abi, zaten başın belada. SÖZCÜ gazetesi Ergenekon ve Balyoz gibi davalara karşı çıkan, tutuklu askerleri ve aydınları savunan yayınlar yapıyor. Sen orada çalışmaya başlarsan hemen içeri alırlar!..”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.387 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar