Son kale!..

Cumartesi akşamı, Halk TV’de, Şaban Sevinç’in, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 26’ncı Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’la yaptığı çarpıcı...

Cumartesi akşamı, Halk TV’de, Şaban Sevinç’in, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 26’ncı Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’la yaptığı çarpıcı röportajı dikkatle dinlerken, nedense o geceyi hatırladım.

* * *

15 Temmuz 2016 gecesi…
F-16 uçakları kulakları sağır eden cayırtılar arasında evlerin çatılarına değercesine geçerken, telefonum çalıyor.
Arayan dostum, yıllardır tanıdığı ve Atatürkçülüğünden zerrece şüphesinin bulunmadığı bir komutanla birlikte olduğunu söyleyerek telefonu ona veriyor.
Çok kritik bir birlikte kilit görev yapan subay, hainlerin komutanlarını ensesine silah dayayarak rehin aldıklarını ama kendilerinin bu kalkışmaya teslim olmayıp direneceklerini söylüyor. Ayrıca “Uğur Bey bu kalkışma, F tipi cuntanın işi! Verdiğim bilgi yüzde yüz doğrudur, toplumla paylaşabilirsiniz” diyor.
Telefonu kapatıp, sosyal medyadaki tek resmi hesabım olan @ugurdundarsozcu’den şu tweet’i atıyorum:
“Bir komutanla konuştum. ‘F tipi darbe girişimi ama teslim olmayacağız’ dedi. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet…”
Kalkışmayı FETÖ’cü hainlerin yaptığını duyuran bu mesajım, önceki saatlerde yayınladığım bir paylaşıma daha da anlam kazandırıyor:
“Allah askerimizle polisimizi çatışmaktan korusun. Demokrasi hepimizin sarılacağı tek dal olsun. Ulusumuz acılar yaşamasın…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.376 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar