Koskoca Türkiye’yi Anadolu’ya hapsetmek istiyorlar!..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeyim.Başbakan Ersin Tatar’ın konuğu olarak geldiğimiz KKTC’de, önceki akşam, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26’ncı Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeyim.

Başbakan Ersin Tatar’ın konuğu olarak geldiğimiz KKTC’de, önceki akşam, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26’ncı Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile “Atatürkçülük ve Kıbrıs Türkü” konulu panele katıldık.

Salonu dolduranların büyük ilgiyle dinledikleri konuşmasında İlker Paşa, Atatürk ve devrimleri konusundaki engin birikimlerini paylaştıktan sonra sözü, tarihi perspektif içinde Kıbrıs’a, 1974’deki Barış Harekâtı’na ve Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna getirdi.

Günümüzde Kıbrıs’ın çevresindeki doğalgaz kaynaklarının paylaşımı nedeniyle başgösteren ihtilâfların KKTC’nin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Başbuğ “Ada’daki Türk askeri varlığı vazgeçilmezdir” dedi.

15 Kasım, KKTC’nin 36’ncı kuruluş yıldönümü…

Ben de bu vesile ile, panele büyük ilgi gösteren izleyicilere şunu sordum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.330 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum