Bir zamanlar dünyada ilk beş arasındaydı!..

2007 yılı başlarıydı. Tutuklama operasyonlarının işaret fişekleri atılmamış, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk ve Odatv gibi FETÖ ürünü kumpas davaları, gündemin 1 numaralı maddesi olmamışlardı.

Yani Türkiye, henüz “cadı avını” yaşamaya başlamamıştı.

★★★

70’li yıllarda Lepra hastalığına (cüzzam) karşı verdiği müthiş mücadele sırasında tanışıp gerek kişiliğine gerekse bilim insanlığına hayran kaldığım Prof. Dr. Türkan Saylan’la bir söyleşi öncesinde sohbet ediyorduk.
Kanserle savaştığını o sohbet sırasında öğrendim. Çapa Tıp Fakültesi’nin değerli öğretim üyelerinden biri olan hoca, tedavisinin aynı fakültenin Onkoloji Enstitüsü’nde yapıldığını ve merkezin başkanı Prof. Erkan Topuz ile öğrencilerinin gayretlerinden çok memnun kaldığını söylüyordu.
Prof. Topuz’la da TRT yıllarında başlayan bir tanışıklığımız vardı. Zira o yıllarda kanser tedavisi denildiğinde, herkesin aklına hemen Çapa Onkoloji Enstitüsü ve Erkan Topuz isimleri geliyordu.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.376 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar