Asgari ücret, sefalet ücreti olmaktan nasıl kurtulur?

Türkiye’de emeği ile çalışanların yarısı, adı artık “sefalet ücreti”ne dönüşen asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. İnsanlarımız mutsuz. Geniş...

Türkiye’de emeği ile çalışanların yarısı, adı artık “sefalet ücreti”ne dönüşen asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. İnsanlarımız mutsuz. Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 25’i bulmuş durumda. Gençlerde bu oran yüzde 30’lara yaklaşıyor. Bu sarmalda iş bulup çalışanlar da, “sefalet ücreti”ne, yani açlık içinde yaşamaya mahkum oluyorlar.

Doğru Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası’na göre; sorunu çözmek için asgari ücrete zam yapmak yeterli değil. Daha derinlere inip adil bölüşüm modelini uygulamak gerekiyor.

Adil bölüşüm modelini de şöyle anlatıyor:

★★★

“Gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde asgari ücretliler çalışanlar içinde yüzde 10 civarında iken, bizde bu oran, çalışan kesimin yarısını oluşturuyor. Asgari ücret, Arnavutluk’la birlikte Avrupa’nın en düşüğü… Okuru rakamlara boğmak istemem ama, brüt asgari ücret konusunda Avrupa’dan birkaç örnek vereyim.

Lüksemburg              2200 Euro

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.367 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar