Altılı masaya devrim gibi değişim önerisi!..

ABD Başkanlığı görevine başlamasından (1981) yaklaşık bir ay sonra, Ronald Reagan ve eşi Nancy, Beyaz Saray’daki (White House) akşam yemeğinin ardından bir sürprizle karşılaştılar. Görevli...

ABD Başkanlığı görevine başlamasından (1981) yaklaşık bir ay sonra, Ronald Reagan ve eşi Nancy, Beyaz Saray’daki (White House) akşam yemeğinin ardından bir sürprizle karşılaştılar. Görevli garson, yemeğin faturasını getirmişti! Üstelik faturada, sadece o akşamın değil, bir ay boyunca yedikleri tüm yemeklerin hesabı da yer almaktaydı. Ayrıca bu süre içinde kullandıkları kuru temizleme hizmetinden, diş fırçası, diş macunu, temizlik ve parfümeri malzemelerine ve ağırladıkları misafirlerin masraflarına kadar tüm kişisel tüketimlerin ücretleri de eklenmişti.

Ronald Reagan rakamın büyüklüğüne şaşırsa da görevlinin getirdiği faturayı gülümseyerek aldı ve muhasebeye, maaşından ödenmesi talimatını verdi.

First Lady Nancy Reagan’ın şaşkınlığı çok daha büyüktü. Sonradan yayımladığı anılarında, “Kimse bize Başkan ve eşinin Beyaz Saray’da yaşarken yedikleri yemeklere ve kullandıkları günlük malzemelere para ödemek zorunda olduklarından bahsetmemişti” diye anlattı o şaşkınlık anını.

★★★

ABD Başkanları Beyaz Saray’a kira ödemez ama onun dışındaki her şey maaşlarından...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.376 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar