YÖK inadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YÖK’e çağrıda bulunarak (26 Temmuz 2017) “Bu yardımcı doçentlik olayı nedir? Dünyanın kaç yerinde böyle bir uygulama var? Yardımcı doçentlikle ön...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YÖK’e çağrıda bulunarak (26 Temmuz 2017) “Bu yardımcı doçentlik olayı nedir? Dünyanın kaç yerinde böyle bir uygulama var? Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Bunu gözden geçirin” demesinin üzerinden tam altı ay geçti.

Peki, aradan altı ay geçmesine rağmen neden bu konuda somut tek bir adım atılmadı?

YÖK Başkanı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uyacağız” dedikten tam üç ay sonra CNNTürk’te verdiği röportajda “sözlü sınavın kaldırılacağını” söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26 Temmuz’daki çağrısından üç ay geçtikten sonra yaptı bu açıklamayı! Yekta Saraç bu röportajda ilginç bir şekilde bu sınavın kaldırılıp kaldırılamayacağını üniversitelere de soracağız dedi.

İyi de Kemalist rejimin akademide ön kesmek için uygulamaya soktuğu bu saçma sistemin nesini soracaksınız üniversitelere? Kaldı ki YÖK, 15 Temmuz sonrası 1577 dekanın istifasını isterken üniversitelerden görüş aldı mı? Böyle riskli bir konuda görüş alınmadı da dünyada benzeri olmayan bu uygulama için mi görüş alınıyor?

Başkan, 6 Aralık’ta bu sefer Habertürk’ten Veyis Ateş’e konuştu. Orada da çalışmanın bir ay içerisinde bitirileceğini söyledi ama hala değişen bir şey yok. Adaylar Aralık 15-29 tarihleri arasında tekrar sözlü sınav başvurusunda bulundu bile! Çünkü çalışma bir an önce tamamlanmazsa bu adaylar Mart ayında yine sınava tabi tutulacaklar.

YÖK neden inat ediyor? Neden kaldırmıyor bu uygulamayı? Bu çalışmalar neden bir türlü bitmiyor? Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen böyle bir uygulama için 6 aydır neyi bekliyorlar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.638 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.340 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar