Meclis eski başkanı

‘Dün Türkiye bağırsaklarını temizliyor’ diyen meclis eski başkanımız bugün elli iki masum vatandaşımızın hunharca katledilmesinde rolü bulunan Demirtaş’ı savunuyor. Hem de ‘hukuk’ diyerek ‘adalet’ diyerek.

Kendileri Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi aslında. Buna rağmen programa çıkmadan önce küçük bir ricada bulunuyor ve ekranda, adının altında ‘meclis eski başkanı’ yazılmasını istiyor.

Arkadaşlar da kendisini kırmıyorlar ve öyle yazıyorlar.

Oysa hâlihazırda Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olmak, ‘özgül ağırlık’ itibarıyla çok daha değerli. Demem o ki, başka zaman olsa zat-ı şahaneleri böyle yazılmasını münasip görürlerdi.

Kazara aksi yapılsa vay bu densizliği yapanın başına!

Hal böyle iken niçin ‘meclis eski başkanı’ unvanını tercih etti? Cevabı basit, o yayındaki hezeyanları sonrası gelecek tüm tepkileri ‘ben oraya Bülent Arınç olarak, meclis eski başkanı olarak çıktım, şahsi görüşlerimi dillendirdim’ diye savmak için. Yoksa bu hezeyanları sonrası istifa etmesi gerekirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'nin son baharı 25 Mayıs 2023 | 1.301 Okunma Suçlu bir tek Bay Kemal mi 23 Mayıs 2023 | 1.315 Okunma Kandil ve Pensilvanya'dan ne rica ettiler 17 Mayıs 2023 | 1.303 Okunma Artık Kemal Bey'in tek derdi genel başkanlık koltuğu 16 Mayıs 2023 | 1.694 Okunma Kaybettiklerini biliyorlar 11 Mayıs 2023 | 2.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar