Türkiye’ye yatırımın kapısını e-fatura açtı

Türkiye'de gelişen e-devlet hizmetleri yeni nesil teknoloji girişimlerinin artmasını ve büyümesini sağlıyor. Bulut tabanlı e-fatura hizmeti sunan Foriba girişimi, e-devleti destekleyen regülasyon kararlarının ve SAP müşterilerinin ihtiyaçlarına odaklanmanın karşılığını ABD'li Sovos'un yatırımıyla aldı.

Satın alma işleminin bedelinin ise 60-80 milyon dolar arasında değiştiği belirtiliyor. Teknoloji ve internet girişimlerine odaklı yatırım fonu Revo Capital yatırım yaptığı bulut tabanlı e-fatura girişimi Foriba ve yine bulut tabanlı ön muhasebe girişimi Paraşüt'ün satışına imza attı. Şirketin ilk katkı sağladığı girişimlerden biri olan Foriba; finans, vergi yazılımları ve raporlama çözümlerinde dünya lideri. Bulut tabanlı ön muhasebe girişimi Paraşüt'e Türkven tarafından yapılan yatırım detayları ise daha sonra açıklanacak.

UZMANLIK MERKEZİ
ABD'li Sovos'un Foriba'yı satın almasından sonra şirketin CEO olarak göreve devam edeceğini söyleyen Koray Gültekin Bahar, "Sovos, satın almadan sonra sahip olduğumuz deneyimi uzmanlık merkezi olarak kullanmak istiyor. Yani Foriba'nın etkinlik alanı genişleyecek ve sahip olduğu uzmanlığı artıracak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar