NGN yerli veri merkezini kurdu

Dijital dönüşüm adımı atan kurumların ve teknoloji girişimcilerin artması veri merkezi yatırımlarına da olumlu yansıyor. Bu kapsamda İTÜ ARI Teknokent ile işbirliği yapan teknoloji grubu NGN, Türkiye'nin en...

Dijital dönüşüm adımı atan kurumların ve teknoloji girişimcilerin artması veri merkezi yatırımlarına da olumlu yansıyor. Bu kapsamda İTÜ ARI Teknokent ile işbirliği yapan teknoloji grubu NGN, Türkiye'nin en büyük veri merkezi yatırımlarından olan Star of Bosphorus Veri Merkezi'ni hayata geçirdi. Şirket, Türk patentli, yerli bulut altyapı yatırımını tamamlayarak her ölçekte işletmeye uygun esnek bulut çözümlerini 'kullandıkça öde modeli' ile sunmaya başladı.

EKONOMİYE 2 MİLYARLIK KATKI
150 milyon dolara yakın yatırım bütçesiyle Star of Bosphorus Veri Merkezi'nin Türkiye'nin en büyük veri merkezi yatırımlarından biri olduğunu belirten NGN Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi İnanç Erol, "Bu yatırımla 5 yılda Türkiye ekonomisine yaklaşık 2 milyar TL katkı sunmayı hedefliyoruz. Veri merkezinin tam kapasiteye ulaştığında bin kişiden fazla istihdam sağlayacağız" diye konuştu.



BÜYÜK VERİYE YATIRIM
2020'de veri tüketiminin 40 zetabayta ulaşmasının beklendiğini söyleyen İnanç Erol, şunları anlattı: "Böyle büyük ölçekli verinin korunması ciddi yatırımlar gerektiriyor. Global ve büyük düşünen, verisini güvenli ve üst düzey şekilde koruma ihtiyacı olan tüm girişimcilere kapılarımız her zaman açık. Dijital çağın en önemli yapı taşı hiç şüphesiz büyük veri. Bugün mobilite, bulut, sosyal medya hem iletişim hem iş yapış şekillerimizi değiştiriyor. Bu dönüşümün alt yapısı içinse güvenilir, yüksek performans sunan ve kesintisiz veri merkezi altyapılarına ihtiyaç duyuluyor. Dijital dönüşümü desteklemek ve rekabette öne çıkabilmek için işletmelerin öncelikle BT altyapılarını nasıl dönüştüreceklerini göz önünde bulundurmaları gerekiyor."
Büyük veri kaynağının sahibi olan ülkelerin öneminin altını çizen Erol, yapılan yatırıml...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar