Hedef iletişimi koparmaktı

15 Temmuz, darbecilere karşı telekom sektöründe verilen önemli mücadele sonucu tarihe geçti. Darbeci askerler, 15 Temmuz'da iletişim şirketlerinin veri merkezlerini hedef aldı. Cuntacılar, mobil, sabit şebeke ve uydu...

15 Temmuz, darbecilere karşı telekom sektöründe verilen önemli mücadele sonucu tarihe geçti. Darbeci askerler, 15 Temmuz'da iletişim şirketlerinin veri merkezlerini hedef aldı. Cuntacılar, mobil, sabit şebeke ve uydu altyapılarına da saldırdı. TURKSAT yer istasyonu uydu haberleşmesini telekom veri merkezleri internet omurgası dahil her türlü iletişimi koparmak üzere yapılmıştı. Ancak yapılan tüm saldırılar başarıya ulaşamadı. Telekom şirketleri ise ücretsiz paketler sunarak vatandaşlar arasında iletişimin kesilmemesi için uğraştı.

GÖLBAŞI'NDAKİ KAMPÜSE SALDIRI
Hükümete yönelik yapılan askeri kalkışma girişiminin hedeflerinden biri de uydu, sabit ve mobil telekomünikasyon şirketleri oldu. Darbeci askerler, amaçlarına ulaşmak için iletişimi kesmeyi amaçladı. Veri merkezleri, iletişim altyapılarını ele geçirmek isteyen darbeciler, şirketlerin iletişim merkezlerine girmeye çalıştı. Uydu ve mobil şebekeler öncelikli hedef haline gelirken, Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Kampüsü'ne saldırı yapıldı. Turkcell'in Gebze Veri Merkezi de, başarısız kalkışmanın hedefleri arasında yer aldı. Telekom şirketleri de iletişiminde sorun olmaması için abonelerine ücretsiz dakika ve internet paketi verme kararı aldı.
OPERA TÖRLER ÖNLEM ALDI
Telekomünikasyon şirketlerinden önlem ve ücretsiz hizmet açıklamaları geldi. Türk Telekom bir hafta boyunca ev telefonlarından 3 bin dakika ücretsiz arama yapılabileceğini duyurdu. Türk Telekom'un aldığı bazı önlemler şunlar oldu: Mobil hatlı müşterilerin kullanımı için ücretsiz dakika ve internet yüklemesi, tüm Türkiye'ye Türk Telekom wi-fi noktalarında 1 hafta boyunca ücretsiz internet kullanımı, tüm Türkiye'de 1 hafta boyunca ankesörlü telefondan şehir içi ve şehirlerarası aramalarda ilk 5 dakika ücretsiz konuşma ve ev telefonu kullanan bireysel müşterilere 1 hafta boyunca şehir içi ve şehirlerarası 3 bin dakika ücretsiz konuşma.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar