Gladyo’nun Locaefendi’si 1979’da ne demişti?

Abdi İpekçi'nin derin bir suikasta kurban gittiği gün (1 Şubat 1979) Humeyni'nin de İran'a döndüğü gündür. Sadece İran değil, bütün dünya Humeyni'ye dikkat kesilmişti. Şah Rıza Pehlevi'yi deviren...

Abdi İpekçi'nin derin bir suikasta kurban gittiği gün (1 Şubat 1979) Humeyni'nin de İran'a döndüğü gündür. Sadece İran değil, bütün dünya Humeyni'ye dikkat kesilmişti. Şah Rıza Pehlevi'yi deviren Humeyni'nin İran'ın yeni lideri olduğu o dönemde, Fetullah Gülen henüz Türkiye'de bile tanınmış bir sima değildi.
1966'da İzmir'de kurduğu “dini cemaat” görünümlü GLADYO örgütünün ilk teşkilatlanma seneleri geride kalmıştı…
“Sırasını” bekliyordu. Sahneye çıkacağı yıllara hazırlanıyordu!
*
İşte, Humeyni'nin Paris'ten Tahran'a döndüğü o günlerdeki bir sohbette; Nurettin Veren Fetullah Gülen'e Humeyni bahsini açmıştı:
“Bizde de böyle bir değişim mi yaşanacak?” diye sormuştu!
Gülen, İran'da gerçekleşen devasa hadiseyi küçümseyen bir tavırla “Humeyni hareketi, ancak üçüncü sınıf bir harekettir. Bizim hareketimiz ise birinci sınıf bir hareket olacaktır.” diye konuştu!
Sonra, bir cümle daha ekledi:
“Görünmez, bilinmez, hissedilmez bir harekettir; bizimkisi!”
*
Arka planında Baronsal Gladyo'nun yer aldığı İpekçi Suikastı, Türkiye'yi 12 Eylül darbesine “koşturan” kontra suikastlar arasında kritik bir kilometre taşıdır.
1 Şubat 1979 tarihinden “birkaç hafta sonra” Washington'dan İstanbul'a gelen ve Boğaz'a nazır bir lokantada yemek yiyen “derin kadroda” kimler vardı?
Bu sualin cevabı, A.Frachon ile D.Vernet'in imzalarını taşıyan “Mesyanik Amerika” adlı kitapta (2004, Sayfa: 102) veriliyor!
Neo-Con'ların “başöğretmeni” olarak da kabul edilen Soğuk Savaş döneminin nükleer stratejisti Albert Wohlstetter (1913-1997) derin ekibin başındaydı…
Yemekte, “öğrencileri” Richard Perle ile Paul Wolfowitz de yer alıyordu!
Derin misafirlerini ağırlayan Komprador Burjuvazi'ye mensup önde gelen isimler; İran'daki devrimin çok konuşulduğu o günlerde “Sırada Türkiye mi var?” diye (aslında cevabını bildikleri bir suali) sorduklarında…
Wohlstetter'dan aldıkları karşılık şu olmuştu:
“Türkiye, sıradaki problem değil; sıradaki cevaptır!”
*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
George Kavala ile Osman Soros! 10 Mayıs 2024 | 499 Okunma Uluslararası doğrudan yatırımları çekmek 09 Mayıs 2024 | 432 Okunma Bumerang! 08 Mayıs 2024 | 569 Okunma Yarım asır önce, yarım asır sonra… 07 Mayıs 2024 | 891 Okunma Ferdi Baba söylüyor: “Merak etme sen!” 03 Mayıs 2024 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar