Uluslararası doğrudan yatırımları çekmek

Ekonomik kalkınmalarını ve küresel rekabet güçlerini güçlendirmek isteyen ülkeler için uluslararası doğrudan yatırımların ülkeye çekilmesi temel bir hedeftir. Bir ülkenin doğrudan yabancı...

Ekonomik kalkınmalarını ve küresel rekabet güçlerini güçlendirmek isteyen ülkeler için uluslararası doğrudan yatırımların ülkeye çekilmesi temel bir hedeftir.

Bir ülkenin doğrudan yabancı yatırım çekme yeteneğini etkileyen ekonomik, politik, sosyal ve daha birçok kritik faktör vardır.

Daha fazla uluslararası doğrudan yatırım çeken ülkelerin yüksek gelirli ülkeler olması, kredi derecelendirme kuruluşlarından aldıkları notların yatırım yapılabilir seviyede olması ve ülke risk priminin çok düşük seviyede olması tesadüf değildir.


DÜNYADA EN FAZLA ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM ÇEKEN ÜLKELER

Ülkelerin uluslararası doğrudan yatırım çekebilmek ve küresel paylarını arttırabilmek için ciddi rekabet içinde oldukları bir gerçektir. Ülke ekonomilerinde beklenen ekonomik büyüme oranları, ülke içinde harcamaların niteliği ve artışı ve ülke ekonomi politikalarının gelecek ile ilgili yatırımcılara yön verme şekli uluslararası yatırımcıları önemli ölçüde teşvik edecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar? 17 Mayıs 2024 | 465 Okunma Kompradorların “Ekrem ile Özgür” hesabı? 15 Mayıs 2024 | 765 Okunma Abidin’den kalan pek manidar “fırça” izleri... 14 Mayıs 2024 | 605 Okunma George Kavala ile Osman Soros! 10 Mayıs 2024 | 1.033 Okunma Uluslararası doğrudan yatırımları çekmek 09 Mayıs 2024 | 440 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar