'Başıma bir şey gelirse!' mektuplarını okuyalım! Kim kazanır ve Kesici!

Türktıme Gazetesi Yazarı Talat Atilla'nın bugünkü (25.01.2022)'' 'Başıma bir şey gelirse!' mektuplarını okuyalım! Kim kazanır ve Kesici!'' başlıklı yazısı.

Mesela terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin moralini bozmak, kendi sosyolojik tabanını kuvvetlendirmek için etki alanında olan yerel radyolara, Songül Karlı'nın meşhur ettiği "Başına bir hal gelirse, dağlara gel dağlara!.. " şarkısını istek parça olarak çaldırır...
Güvenlik güçleri de aynı yerel radyolardan başka bir parçayla terör örgütü PKK'ya sert yanıt verirdi! 

"Dağlar seni delik deşik ederim!.. "

Velhasıl Güneydoğu radyoları yılarca ardı ardına her gün onlarca kez çalınan bu iki parçayı bölgedeki vatandaşlarımıza atomlarına kadar ezberletti!
Bilirsiniz, fizik kuralıdır!
Bir atom 2 parçaya bölündüğünde enerji açığa çıkar, bu süreç de fisyon yani AYRIŞMA olarak bilinir.
Çalınan parça vatandaşlarımızı o dönem sadece ayrışmaya değil, müziğin ritmdeki notanın solfejine, Fa anahtarından Do'ya, parçaya muhatap olan her bireyi adeta müzik öğretmeni kıvamına getirmişti!

Dün tek bir parçayla moda olan aksiyonun bugün revize edilmiş son model versiyonu
"Öldürülürsem mektup, video bırakıyorum! ona göre ha!" vasiyetiyle yapılmaya çalışılıyor sanki...

Bu vasiyeti yeraltı/yerüstü her yerden sıkça duyuyoruz!
Gündeme gelmek, popüler olmanın kolay yolu olarak seçenler olduğu gibi...
Bu aksiyonu Ahmet Kaya'nın 'Başım belada! ' parçasındaki gibi, gerçekten başı belada olan, vurulma, içeri atılma endişesi taşıyanların  yaptığını da görebiliyoruz doğrusu...

Savcı hakim değilim hüküm veremem ama şu notu düşebilirim...
Kainat boşluğu olduğu kadar fazla doluluğu da taşıyamaz.
Dışarı atar!
Bıraktığın yara varsa onu kaşıyan da olacak. Bu bir vaka ama yakın siyasi tarihimizin kasetlerle dizayn edilmesinin üzerinde hala dumanlar tütüyor!

Bir kısmının insani, kendini korumak için olduğunu kabul etsek bile en azından yanlış işler yapanların birbirlerine hiç güvenmediklerini, hararetli dostluk dönemlerinde bile harıl harıl kayıt düğmesine bastıklarını söyleyebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir darbe daha mı var? Erdoğan, iki önemli CB adayı ile yarışacak! 08 Mart 2024 | 5.214 Okunma Ankara- İstanbul sonuçlarını ve Erdoğan'ın veliahtını erkenden açıklayabilirim! 04 Mart 2024 | 8.913 Okunma Katil kapıya gelirse! Ankara'da kritik bir mevzumuz var! 26 Şubat 2024 | 4.444 Okunma Önümüzdeki 10 ay neden kritik? Sağlık nedeniyle ayrılacak bir Bakan olabilir mi? 05 Şubat 2024 | 4.912 Okunma Adaylarda şaibe mi var? Bu sefer İnce haklı! Siyasi haritayı ülkücüler belirliyor! 29 Ocak 2024 | 3.871 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar