Talat Atilla Kimdir?

Ata toprağı Yozgat. Ankara’da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji, İstanbul Üniversitesi Tarih
( Ö.L) bölümlerinden mezun oldu.
İki Yüksek Lisans diplomasına da sahip olan Talat Atilla, 89 diploma notu ile Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve 3:75 diploma notu ile Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini bitirdi.
Selçuk Üniversitesi'ndeki tez konusu 'Uluslararası İlişkilerde Medyanın Rolü' olurken..

Kastamonu Üniversitesi'ndeki tez konusu da 'Siyaset erkinin güç tutkusu ve bu tutkunun vatandaşa maliyeti ' oldu...
1988 yılında gazeteciliğe ilk adımını attı. O dönemlerin önde gelen gazetelerinden birisi olan Anavatan Gazetesinde yazmaya başladı. Yine o dönemlerde İlk Haber gazetesinde muhabir olarak çalıştı. Sonrasında Ulus gazetesinde muhabirlik ve istihbarat şefliği görevlerinde bulundu. Günaydın Gazetesi, Tercüman, Son Havadis Gazetesi’nde muhabirlik, Yankı Dergisi’nde köşe yazarlığı yaptı.

Talat Atilla, Güneş Gazetesi’nde 10 sene Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı görevlerinin yanında, Milliyet Gazetesi’nde de köşe yazarlığı yaptı.

CNNTÜRK ve Habertürk başta olmak üzere bir çok televizyona daimi konuk ve konuk olarak katıldı.

TAÇSAV “Atatürk özel ödülü”...

Avrupa Gazeteciler Derneği “Yılın köşe yazarı ödülü”

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin verdiği “Şeref Madalyası” ödülü...

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı "üstün cesaret madalyası" ödülü...

Azerbaycan istiklal şairi Ahmet Cevad "Onur Madalyası...

“Atatürk’ün fotoğrafının TBMM duvarından indirilmesi özel haberi “ ile RADEV tarafından “Yılın Gazetecisi özel haber ödülü”...

Başkent Grubu "Cumhuriyetin 84. Yılı altın adamı" ödülü...

Uluslararası Radyocular Birliği 2 kez "Yılın gazetecisi" ödülü...

Turkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı "yılın gazetecisi " ödülü...

Türkiye Kültür ve Sağlık Eğitimi Vakfı "
Yılın gazetecisi " ödülü...

Türkiye Yörük Türkmen Çalıştayı "onur ödülü "

Palandöken Ödüllerinde ”Yılın Siyaset Yazarı” ödülü…

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı tarafından “Yılın yazarı” ödülü…

Türkiye Tanıtma Platformu (TÜTAP) tarafından 3 kez “Yılın yazarı” ödülü..

Meclis Haber Dergisi tarafından “Yılın en iyi medya sahibi (Turktime) “ ödülü…

Türkiye Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından “Yılın en iyi araştırmacı gazeteci” ödülü..

Başkent Grubu tarafından “Cumhuriyetin 84. Yılı Altın adamı “ ödülü…

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu tarafından “Yılın en cesaretli yazar” ödülü…

Yörükler Derneği tarafından “Yılın en başarılı medya patronu” ödülü…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a tazminat ödemek için evini satması hakkında yaptığı haber ile 2018 Aralık ayında ”Özel Haber” ödülünü aldı.

Talat Atilla 2004 yılında www.turktime.com adlı haber sitesini kurdu. İmtiyaz sahibi olduğu haber kanalının yanı sıra www.internetoku.com ve www.mecliskulisi.com adlı haber sitesinin de imtiyaz sahibidir.

“Lordlar Kamarası” kitabının da yazarı olan Talat Atilla İnternet Medya Federasyonu'nun kurucu genel başkanlığının yanında halen Avrupa İnternet Medya Derneği Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.

BAZI YAZILARI
Brütüs Konseyi mağduru Kemal Beyin dinleme önlemi! Erdoğan kurtarır mı? 27 Temmuz 2024 | 199 Okunma Bakanlar ikişer ikişer, bürokrasi tek tek gidecek! İlhan Kesici geliyor! 12 Temmuz 2024 | 5.643 Okunma Hamamönü Partisi; 'Yedi Uyurlar' moduna geçti! Jammer'lar saklandı, yer değiştirildi! 10 Temmuz 2024 | 6.165 Okunma Eski Erdoğan'cılar 'Hamamönü Partisi' ile Erdoğan'ın ömrünü planlıyor! Parolaları; DEMLİ ÇAY! 07 Temmuz 2024 | 5.060 Okunma Yavaş, Kılıçdaroğlu ve Aydın'ın CB İttifakı! Bilim ve Din diyor ki; Kıyamet 2126'da! 01 Temmuz 2024 | 4.917 Okunma Ankara'da sıra dışı hareketlenmeler var! Bahçeli'den veliahtlık bekleyen siyasetçi! 29 Haziran 2024 | 10.109 Okunma Ateş, MHP'li 3 yöneticinin zanlı olmasını isteyecek; MHP, Ateş'i öldüren kurşunun açısını soracak! 25 Haziran 2024 | 4.355 Okunma Devlet Bahçeli sordu: 'Sinan'ı kim vurdu?' Olcay Kılavuz: 'İntihar etmek istiyorum!' 23 Haziran 2024 | 8.562 Okunma Bahçeli'ye yakın Ülkücü Başkana Ateş cinayetini sordum: Bahçeli kriptodan şüpheleniyor! 19 Haziran 2024 | 6.214 Okunma Kıyamet senaryosu! İmamoğlu, CB Forsuna karşı mı çıktı? İnce buzda sert patinaj! 12 Haziran 2024 | 5.758 Okunma
TÜM YAZILARI