Yeni yıl, yeni kaygı

YILBAŞI deyince ilk aklıma gelen ışıklar ve hediyelerdir, hele de ışıkların ve hediyelerin çocuklarda yarattığı sevinci görmek beni mutlu ediyor.İnsanoğlu karanlıktan, belirsizlikten, meçhulden korkan;...

YILBAŞI deyince ilk aklıma gelen ışıklar ve hediyelerdir, hele de ışıkların ve hediyelerin çocuklarda yarattığı sevinci görmek beni mutlu ediyor.
İnsanoğlu karanlıktan, belirsizlikten, meçhulden korkan; ışıkta ve aydınlıkta güven, mutluluk hisseden bir yaratılışa sahip.
Her çağda ve bütün dinlerde “nur” (ışık) kutsanmıştır.
Hıristiyanlığın dini ritüeli 25 Aralık’ta kutladıkları ‘Christmas’tır. Yılbaşı öyle değildir. Dileyen kutlar, dilemeyen kutlamaz.
Ben 2017 yılının ülkemize ve dünyaya iyilikler getirmesini diliyorum elbette. Fakat endişelerim var.
TEK İYİ HABER
2017 yılına girerken tek iyi haber Suriye’de ateşkesin sağlanmasıdır. Bu defa Türkiye, Rusya ve İran’la birlikte Esad rejimi ve “terörist olmayan” muhalifler anlaştığı için herkes daha bir umutlu.
İnşallah 6 milyon insanın göçmenlik trajedisi sona erer, Suriyeliler evlerine döner. Suriye’de istikrar sağlanırsa terör de büyük bir ivme kaybeder.
En büyük zararı Türkiye gördü, barış gelirse en fazla rahatlayacak olan Türkiye’dir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 648 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar