Yeni sistem

İKTİDAR partisi milletvekilleri bile Meclis’e sunulan başkanlık sisteminde sakıncalı yönler buldu.İktidar milletvekillerinin sakıncalı bulduğu hususları MHP Lideri Bahçeli sakıncasız bulmuş olmalı ki...

İKTİDAR partisi milletvekilleri bile Meclis’e sunulan başkanlık sisteminde sakıncalı yönler buldu.
İktidar milletvekillerinin sakıncalı bulduğu hususları MHP Lideri Bahçeli sakıncasız bulmuş olmalı ki Başbakan Yıldırım’la 1 Aralık günü yaptıkları görüşmede anlaştıklarını açıklamışlardı.
Seçilme yaşının 18’e indirilmesi, yedek milletvekilliği, doğuştan vatandaşlık, cumhurbaşkanı yardımcılarının seçimle değil atamayla belirlenmesi gibi konularda AK Partili bazı vekillerin itirazları var.
Pragmatik Başbakan Yıldırım “Mahzurlu olan şeyin üzerinde inat edilmez” diyerek bazı rötuşlar yapılması için Bahçeli ile dün görüştü. Bu satırlar yazılırken görüşme devam ediyordu.
EGEMENLİĞİ KULLANMAK
Seçilme yaşını 18’e indirmek referandumda gençlere yönelik propaganda yapmak için bir makyajdır. Dünyanın hiçbir yerinde seçilme yaşını 18’e indirmekle demokrasi arasında bir bağ kurulmaz.
Hatta Cemil Çiçek’in belirttiği gibi, milleti temsil edecek vekillerde belli bir tecrübe ve olgunluk yaşının olması lazımdır.
Partinin gençlik kollarından birkaç delikanlıyı vekil olarak Meclis’e atamanın demokrasiyle ne ilgisi var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 641 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar