Yatırım gelir mi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ekibi yarın New York’a gidecek. Bakan Mehmet Şimşek çevrimiçi katılacak. “Yatırımcı Günleri” dizisinin ilkini yapacaklar, ABD’nin dev şirketlerinden...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ekibi yarın New York’a gidecek. Bakan Mehmet Şimşek çevrimiçi katılacak. “Yatırımcı Günleri” dizisinin ilkini yapacaklar, ABD’nin dev şirketlerinden Türkiye’ye yatırım yapmalarını isteyecekler.

Çağımızın ekonomi dinamiklerini anlamak için son derece önemli bir örnek-olay…

Görüşmeler 200 yıllık dev finans şirketi JP Morgan’ın binasında yapılacakmış. Toplam büyüklükleri 50 trilyon doları bulan ABD’li şirketlerin yöneticilerine ekonomimizi anlatacaklar, Türkiye’ye yatırım getirmeye çalışacaklar.

Gaye Erkan para politikasına ilişkin sunumlar yapacak. Merkez Bankası Başkan Yardımcılarının da katılıyor olması, bu toplantıya ne kadar önem verdiklerini gösteriyor.

SADECE PARA POLİTİKASI

İlk dikkat çeken, sunumların “para politikası” ile sınırlı olması. İşte, Gaye Erkan’ın konuları: "Para Politikası ve Enflasyon Görünümü… Dezenflasyon Patikası… Döviz Rezervleri Stratejisi… Bankacılık Sektörü ve Makro ihtiyati Çerçeve.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 782 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar