Türk’ün ateşle imtihanı

Sağcımız solcumuz, inkılapçımız muhafazakârımız Milli Mücadele’yi samimiyetle benimser. Sadece öncelikleri farklıdır.Tabii Milli Mücadele’yi küçümseyen hatta İngiltere ile...

Sağcımız solcumuz, inkılapçımız muhafazakârımız Milli Mücadele’yi samimiyetle benimser. Sadece öncelikleri farklıdır.

Tabii Milli Mücadele’yi küçümseyen hatta İngiltere ile danışıklı dövüş gibi göstermeye çabalayan cahil ve ideolojik marjinalleri saymıyorum.

Milli Mücadele öylesine üstün bir ortak değerimizdir ki vatan, bayrak, istiklal gibi değerlerimizin de en önemli zeminidir fakat Milli Mücadele konusunda bilgimiz maalesef çok azdır.

KAHRAMANLIK VE AKIL

Hamaset her alanda bilgi ve düşünce kapasitemizi daraltıyor. İşte “Yedi düvelle savaşmak” sözü bugün hâlâ politika meydanlarında kullanılıyor ve alkışlanıyor.

Halbuki Milli Mücadele destani bir kahramanlık olduğu kadar, düşmanların sayısını teker teker azaltarak akılcı diplomasiyle de kazanılmış büyük bir zaferdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 303 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.381 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.677 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 583 Okunma Sinan Ateş dosyası kapanmaz 10 Mayıs 2024 | 2.478 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar