Terörle mücadele

POLİS aileleri, er veya subay asker aileleri elleri yüreklerinde geziyor. Polis ya da asker şehit vermediğimiz gün geçmiyor. Ateş hepimizi yakıyor ama en çok düştüğü yürekleri yakıyor.Dün...


POLİS aileleri, er veya subay asker aileleri elleri yüreklerinde geziyor. Polis ya da asker şehit vermediğimiz gün geçmiyor. Ateş hepimizi yakıyor ama en çok düştüğü yürekleri yakıyor.
Dün İstanbul’da Beleştepe ve Maçka Parkı yakınlarında barbarca patlatılan iki bombanın da asıl hedefi polislerimizdi.

Sayıları 41’yi bulan şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Dün on binlerin olay yerine gelerek terörü protestosu, “Şehitler ölmez” diye haykırmaları muhteşemdi, bu ruh lazımdır...

Fakat başka boyutlarını da düşünmeliyiz.

PKK TERÖRÜ 30 YILDIR

PKK 1974’te Türkiye ve dünyada radikal sol fırtınaların estiği bir dönemde Stalinist ve etnik ayrılıkçı bir terör örgütü olarak kuruldu.

Sol terör örgütleri marjinalize oldu, PKK ise 12 Eylül askeri rejiminin zulümlerine duyulan tepkilerle güçlendi.

1984 Ağustos’unda Eruh ve Şemdinli baskınlarından beri Türkiye otuz yıldır PKK terörüyle uğraşıyor.

“Çözüm süreci”ni hükümet iyi yönetemedi, PKK bundan yararlandı...

Özellikle Suriye’deki gelişmeler “Türkiye’yi Suriyeleştirme” hayallerini körükledi...

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından PKK “devrimci halk savaşı” ilan ederek “çözüm Süreci”ni bozdu. Hükümet haklı olarak 25 Temmuz’da operasyon başlattı. Bir buçuk yıldır operasyonlar devam ediyor ama terör de devam ediyor.

ASİMETRİK SAVAŞ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ terörle mücadele konusundaki kitap ve konuşmalarında “asimetrik savaş” terimini özellikle vurguluyor.

Türkiye’nin güçlü bir ordusu, iyi bir emniyet teşkilatı vardır, şehitler veriyorlar.

Fakat kim teröristtir, nerede ne yapacak, belirsiz.

Elbette pek çok terör eylemi istihbar edilip önlendi ama önlenemeyenler ölümler ve yıkımlar için yetiyor!

En önemlisi can kayıplarıdır fakat “güvenlik riski artan ülke” görüntüsü ekonomiye de zarar veriyor. Halbuki ekonomi “milli güç” dediğimiz milli kudretin çok önemli bir unsurudur.

‘YEDİ DÜVELE KARŞI’

IŞİD ve diğer cihadist terör örgütleri Oliver Roi’nın belirttiği gibi “nihilist”tir, kim olursa olsun katliam yapıyorlar.

PKK ise öncelikle asker ve polise saldırarak “siyasi” bir amaç güdüyor, “silahlı siyasi örgüt” olarak tanınmasını sağlamaya çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 649 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar