Terör çağı?

RUSYA Büyükelçisi müteveffa Andrey Karlov'un Ankara'da bir suikasta kurban gitmesi, ister örgüt işi ister bireysel bir cihadistin eylemi olsun, fevkalade endişe vericidir.Katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın polis olması sorunu...


RUSYA Büyükelçisi müteveffa Andrey Karlov'un Ankara'da bir suikasta kurban gitmesi, ister örgüt işi ister bireysel bir cihadistin eylemi olsun, fevkalade endişe vericidir.
Katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın polis olması sorunu büsbütün karmaşık hale getiriyor.

Türkiye’de ilk akla gelen olağan şüpheli FETÖ’dür; bunu düşündürecek sebepler medyada geniş olarak yer aldı. Özellikle kapatılan Today’s Zaman’ın eski Ankara temsilcisinin 16 Aralık’ta “Türkiye artık büyükelçiler için güvenli değil” diye mesaj atmış olması elbette önemli.

Diğer bir şüpheli, Suriye’deki cihadist örgütlerden El Nusra’dır; attığı Arapça slogan ve şahadet parmağı işareti sebebiyle böyle düşünülüyor.


ORTAK SORUŞTURMA
Rusya, soruşturmayı birlikte yürütmek istedi, doğal olarak Türkiye bunu kabul etti. Bunun olumlu tarafı, birlikte varılacak sonucun Ankara ile Moskova arasında farklı yorumlara, siyasi tartışmalara yol açmayacak olmasıdır.

Rus tarafından dikkat çekici yorumlar var: Rusya Savunma Bakanlığı’ndan İgor Korotçenko “Bu bireysel bir teröristin eylemi değil, ipleri Körfez bölgesine ve Okyanus’un öbür tarafına uzanan bir komplodur” diyor.

Petersburg Üniversitesi’nden Appolinaria Avrutino açıkça “Batı’nın parmağı var” diyor. Halep konusunda Türkiye’de yapılan Rusya karşıtı eylemleri hatırlatanlar da var.

Bunların hepsi ilk anda akla gelenler ve Rusya’nın siyasi pozisyonuna göre düşünülmüş yorumlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 641 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar