Suriye nereye?

SURİYE konusunda Amerika’nın ve Rusya’nın karşılıklı güç gösterileri krizi derinleştiriyor, en çok da Türkiye’yi rahatsız ediyor.Geçtiğimiz cumartesi Duma’da sivillere karşı...

SURİYE konusunda Amerika’nın ve Rusya’nın karşılıklı güç gösterileri krizi derinleştiriyor, en çok da Türkiye’yi rahatsız ediyor.

Geçtiğimiz cumartesi Duma’da sivillere karşı zehirli gaz kullanıldı. Batı tepki gösterdi...

Rus parlamentosunda Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintsevich Amerikan füzelerini “tespit etmek ve vurmak için tatbikat yaptıklarını” açıkladı, bunu Rus kaynaklarından diğer haberler izledi.

Trump hemen tweet atarak tepki gösterdi: “Rusya Suriye’ye yönelik bütün füzeleri düşüreceği sözünü verdi. Hazır ol Rusya, çünkü füzeler geliyor olacak; güzel, yeni ve akıllı. Gazla öldüren ve bundan keyif alan bir hayvanla partner olmamalısınız.”

Kırk dakika sonra gerilimi biraz yumuşatan bir tweet daha attı... Bu satırlar yazılırken ABD Başkanı son tweet’inde “Suriye’ye ne zaman saldıracağımızı hiç söylemedim. Hemen de vurabiliriz, hiç de vurmayabiliriz” diyordu.

TRUMP’IN MEGALOMANİSİ

ABD basınında Trump’ın megaloman ve narsist olduğu yolunda analizler çıkıyor. Tavırlarında siyasi tecrübesizlik ve tüccar zihniyetinden daha çok megalomani ve narsizm etkili: Sürekli gündemde olmak, sürekli güç gösterisi yapmak, ‘Büyük Amerika’ kavramını kendi kişiliğine bağlamak, ekip kuramamak... Washington Post’ta Greg Sargent, “Trump’ın megalomanisi ve narsizmi demokrasimizi çeşitli yönlerden tehdit ediyor” diye yazmıştı. (14.12.2017)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 519 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.070 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.366 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.426 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar