Söz konusu vatansa...

Çek mahkemesinin Salih Müslim hakkındaki tahliye kararı yeni bazı olumsuz gelişmelerin işareti olabilir. Güçlü ve esrarengiz bir el dünyanın her yerinde aleyhimize tuzaklar kuruyor anlamında değil... PYD’yi ve...

Çek mahkemesinin Salih Müslim hakkındaki tahliye kararı yeni bazı olumsuz gelişmelerin işareti olabilir.

Güçlü ve esrarengiz bir el dünyanın her yerinde aleyhimize tuzaklar kuruyor anlamında değil... PYD’yi ve silahlı kolu olan YPG’yi terör örgütü olarak kabul ettiremezsek hukuk ve siyaset alanında yeni sıkıntılarla karşılaşabiliriz.


MAHKEME KARARLARI...
Dosyayı bilmediğim için ve ‘iade hukuku’ konusunda yeterli bilgim olmadığı için Çek mahkemesinin kararı hakkında hukuki bir tahlil yapamam. Ancak siyaseten bellidir ki Çek mahkemesi teröre karşı duyarsız davranmıştır.

Salih Müslim nereye giderse orada takip edip tutuklatarak Türkiye’ye iadesini isteyeceğimiz açıklandı.

İster misiniz Çek mahkemesinin ardından başka mahkemeler de böyle kararlar versin!

Hatta PYD bir takım faaliyetler düzenleyerek olayın mahkemelere intikalini sağlamaya da çalışabilir.

Rusya PKK’yı bile terör örgütü saymıyor! ABD açıkça YPG’yi destekliyor.

Bu tabloya Avrupa’da PYD’yi terör örgütü olarak zikretmeyen mahkeme kararları eklenirse işimiz daha bir zorlaşır.


MESKÛN MAHAL
Önümüzdeki günlerde Afrin bölgesinde Cinderes ve Raco’da, ardından daha büyük bir yerleşim merkezi olan Afrin şehrinde ‘meskûn mahal çatışmaları’ başladığında hukuk meselesi çok daha önemli hale gelecek.

Meskûn yani yerleşim birimlerinde örgütlenmiş terör yapılarıyla mücadelenin ne olduğu konusunda Türkiye tecrübe sahibidir. Ağırlıklı olarak 2016 yılında Sur, İdil, Cizre, Silopi, Derik, Nusaybin ve Dargeçit’te günlerce sokağa çıkma yasağı ilan edilerek binlerce vatandaşın buraları terk etmesiyle sokak sokak çatışmalarla yaşadık bunu.

Bunlara PKK&rsq...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.192 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar