Siyasetin 'etik' sorunu

Siyasi etik yani siyasi gücün kullanımında etik kulların tespiti, yasalara bağlanması, bağımsız denetim kurumlarının oluşturulması… Partilerin bari böyle bir konuda oturup anlaşmaları gerekmez mi?

Her partinin bu konuda inisiyatif alıp kendi itibarını yükseltmek istemesini anlarım ama engellemeyi anlamak mümkün değil.

Belediyelerde artık açıkta ortaya çıkan kayırma ve yolsuzluk sorunları üzerine CHP bir “Siyasi Ahlaksızlıkla Mücadele ve Siyasi Etik” kanun teklifini Meclis’e sundu.

İktidarın tepkisi ne oldu?

İş Bankası’ndaki Atatürk’ün hisselerinin CHP tarafından sembolik olarak temsil etmesini gündeme getirmek oldu! CHP bunu “temizlemeden” siyasi etikten bahsedemezmiş!

 

AK PARTİ NE DİYORDU?

İktidara yakışan, hele de parti başkanlığı ile devlet başkanlığını birleştirmiş bir sistemde iktidara yakışan, bu konuda partilerle görüşerek ortak komisyon kurulmasını teklif etmek, CHP’nin teklifini de bu bağlamda ele almak olmalıydı.

Ama iktidarda bir süredir bu konulara karşı soğuk bir tavır var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette ahlak? 27 Mart 2024 | 2.383 Okunma Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 1.443 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 536 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.909 Okunma ‘Türkiye Yüzyılı’ 20 Mart 2024 | 2.407 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar