Sarkozy ve İslam

ESKİ Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile 300 kadar kişinin yayımladığı açık mektupta, Kuran-ı Kerim’deki bazı ayetlerin kitaptan çıkarılması isteniyor!Sanki onlar isteyince olacak; hatta...

ESKİ Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile 300 kadar kişinin yayımladığı açık mektupta, Kuran-ı Kerim’deki bazı ayetlerin kitaptan çıkarılması isteniyor!

Sanki onlar isteyince olacak; hatta Müslümanların içinden birileri bunu yapmaya kalksa sanki Müslümanlar bunu kabul edecek!

Tipik Jakoben kafası...

İncil ve Kilise yerine siyasi kararla “akıl tapınağı”nı koyunca herkesin bunu kabul edeceğini sanan Robespierre ve arkadaşları Fransa’yı yüzyıl sürecek kanlı din-laiklik çatışmalarına itmişlerdi... Şimdi de Müslümanların kutsal kitabına aynı hamakatle bakıyorlar.

BİRBİRLERİNİ KÖRÜKLÜYORLAR
Haziran 2016’da Paris’in varoşlarındaki bir cami “radikal İslam” gerekçesiyle kapatıldığında yine tartışmalar çıkmıştı. Zamanın Cumhurbaşkanı Hollande, Paris başimamı Faslı Delil Bubekir’i Elysee sarayına davet ederek sakinleştirici açıklamalar yapmış, imamlar da şiddeti kınayan bir bildiri yayımlamıştı.

The Economist tarafından “küçük adam” olarak nitelenen Sarkozy ise her zaman Türk ve İslam düşmanlığıyla popülist siyaset yaptı.

Sarkozy ikinci defa cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken “Fransa’da azınlık istibdadı” gibi yine ahmakça konuşmalar yaptığında, rakibi devlet adamı Alain Juppe, bu davranışının “Fransa’yı iç savaşa sürekleyebileceği” uyarısında bulunmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.187 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar