‘Rasyonel zemine dönmek’

Yeni bakanlar… Ben ‘kabine’ demiyorum çünkü CB sisteminde ‘kabine’ yoktur. ‘Cumhurbaşkanı kabinesi’ sözü galattır, yaygın yanlıştır, hukuka aykırıdır. Ben hukuki doğruyu...

Yeni bakanlar… Ben ‘kabine’ demiyorum çünkü CB sisteminde ‘kabine’ yoktur. ‘Cumhurbaşkanı kabinesi’ sözü galattır, yaygın yanlıştır, hukuka aykırıdır. Ben hukuki doğruyu tercih ediyorum, ‘kabine’ demiyorum, ‘bakanlar’ diyorum.

Önemli bakanlıklara gelenlerin çarpıcı özelliği, ‘siyasetçi’ olmaktan çok ‘teknokrat’ olmalarıdır; sahasında uzmanlaşmış, iyi eğitimli isimler… Sivri dilli, kavgacı Süleyman Soylu’nun gitmiş olması, yerine ağırbaşlı bir idareci, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın gelmesi bile başlı başına umut verici.

İDEOLOJİ’DEN RASYONELLİĞE Mİ?

İdeolojik politikalar yüzünden çıkmaza giren ekonomide, çözümün “rasyonel” politikalarda aranması ve teknokrat isimlerin göreve getirilmesi elbette önemlidir.

Erdoğan son yıllarda ekonomi politikalarını “faiz sebeptir… nass var nass” gibi söylemlerle kitlelere sundu. Düşük faiz sözü kredi ihtiyacı olan milyonlara da hoş geliyordu.

Eleştirenleri ise “mandacı iktisatçılar… IMF’den emir alıyorlar… emperyalizmin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 72 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.009 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 884 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.142 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.374 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar