Putinizm

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin modern Rusya tarihinde neyi değiştirmek isterdiniz diye sorulduğunda “Sovyetler Birliği’nin çöküşünü” diye cevap verdi.Zaten “Tarihte en büyük jeopolitik trajedi...

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin modern Rusya tarihinde neyi değiştirmek isterdiniz diye sorulduğunda “Sovyetler Birliği’nin çöküşünü” diye cevap verdi.

Zaten “Tarihte en büyük jeopolitik trajedi Sovyetler Birliği’nin çöküşüdür” sözü de ona ait.

Putin Rus parlamentosunda geçen Cuma günü yaptığı geleneksel konuşmada, “Dünyanın her noktasını vurabilecek, menzil tanımayan, engellenemeyen” yeni silah sistemlerini açıkladı. Bu da Sovyet psikolojisinin bir tezahürüdür.

Yüzde 80’e varan bir oranda 18 Mart seçimlerini kazanacak olan Putin’in en etkili propaganda silahı bu nükleer füzelerdir.

Putin daha önce de söylemişti:

“Ordumuz ve donanmamız en iyi silahlara sahip olmalı, rakiplerimizi geçmeliyiz... Rusya Batı ülkelerinin askeri kapasitelerini geçmek zorundadır. Eğer kazanmak istiyorsak daha iyi olmalıyız.” (23.11.2017)

Putin’in silahlanma tutkusu uzun vadeli ve çok geniş coğrafyaları kapsıyor. Ukrayna ve Kırım’da bu görüldüğü gibi Akdeniz, Kafkasya ve Orta Asya’daki askeri üs faaliyetleri de bir fikir vermektedir. Suriye Putin için küçük kalır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 133 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 522 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.906 Okunma ‘Türkiye Yüzyılı’ 20 Mart 2024 | 2.396 Okunma Putin daima kazanır 19 Mart 2024 | 1.380 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar