Müslümanların siyaset sorunu

“Seyda” imzalı ve besmele ile başlayan belgede, Erdoğan’a ve Ak Parti’ye oy vermenin “dinî bir vecibe” olduğunu söylüyorlar, şöyle gerekçeler üretiyorlar:“Türkiye’nin içindeki ve...

Seyda” imzalı ve besmele ile başlayan belgede, Erdoğan’a ve Ak Parti’ye oy vermenin “dinî bir vecibe” olduğunu söylüyorlar, şöyle gerekçeler üretiyorlar:

Türkiye’nin içindeki ve dışındaki bütün şer güçler hepsi muhalefetin arkasındalar… Bu seçim Müslümanlar için varlık meselesidir. Müslümanların maslahatı meselesidir. Bugün bütün küfür ve şer güçleriyle karşı karşıyayız.”

Muhalefeti “küfür ve şer güçler”le özdeş sayan bir zihinde hukuk ve demokrasi düşüncesi gelişebilir mi? Hele “denetim ve denge” fikrine tesadüf etmek mümkün olabilir mi? İşte “Müslümanların siyaset sorunu” dediğim bu. İslam dünyasının haline bakarak bu zihniyet sorununun ne kadar vahim olduğunu görebiliriz.

ALLAH’IN GÖLGESİ!

Metinde iktidarın...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 799 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 812 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.211 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.047 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 888 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar