Müslümanların Batı sorunu

Sadece Müslümanların değil, bütün Batı-dışı toplumların bir ‘Batı sorunu’ var. Batı sömürgeciliği, emperyalist savaşlar, müdahaleler elbette zihinlerde ve ruhlarda derin izler...

Sadece Müslümanların değil, bütün Batı-dışı toplumların bir ‘Batı sorunu’ var. Batı sömürgeciliği, emperyalist savaşlar, müdahaleler elbette zihinlerde ve ruhlarda derin izler bıraktı.

Asırların oluşturduğu bu bilinçaltı sebebiyle bugün Türkiye’de “dış güçler” ve benzeri sözler hayli etkili oluyor.

Çağımızda mesele, Batı ile ilişkilerde bilinçaltıyla değil, bilinçle, ülkenin uzun vadeli ve esaslı çıkarlarını gözden kaçırmadan hareket edebilmektir. Uzun vadeli ve esaslı çıkarların başında bilim hayatının, hukukun ve ekonomin gelişmesi gelir.

Günlük politik kavgalarda pek bahsedilmeyen bilimi neden böyle vurguluyorum? PISA sınavlarından, ihracatımızda teknoloji payının düşüklüğünden, orta gelir tuzağında debelenip durmamızdan belli değil mi?

Bilim zihniyetini geliştirmeden, gelişmiş ülke olmak hayaldir.

İSLAM DENENİYETİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 157 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 811 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.211 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.047 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 888 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar