Muhalefet krizi

Türkiye bir muhalefet krizi yaşıyor. Aslında bu kriz yeni değil. AK Parti iktidarının güçlü bir muhalefet tarafından “denge ve denetim”le sınırlanmamış, denetlenmemiş olmasının hem hukukta hem...

Türkiye bir muhalefet krizi yaşıyor. Aslında bu kriz yeni değil. AK Parti iktidarının güçlü bir muhalefet tarafından “denge ve denetim”le sınırlanmamış, denetlenmemiş olmasının hem hukukta hem ekonomide yarattığı hasarları özellikle son beş yıldır yaşıyoruz.

Muhalefet krizi Mayıs seçimleriyle büsbütün ortaya çıktı. Millet İttifakı iktisatçılarının ve hukukçularının hazırladığı mükemmel programlar muhalif siyasi kadrolarca kitlelere bir umut halinde yansıtılamadı.
Seçim yenilgisi hem muhalif partilerde hem muhalif kitlelerde hayal kırıklığı yarattı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, ortaklarına haber vermeden, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve üstüne üstlük MİT’i verdiğinin ortaya çıkması partilerde ve muhalif vatandaşlarda büsbütün şok yarattı. Liderler arası güveni de büsbütün sarstı.

Böyle bir muhalefet, yedi ay sonraki mahalli seçimlerde ne yapabilir? İktidarın gücü arttıkça sorumluluk duygusu artacağına, güç tutkusunun arttığı da tecrübeyle sabit. Montesquieu’den beri “güç temerküzü”nün sakıncaları da biliniyor üstelik.

ERDOĞAN HAZIRLANIYOR

Muhalefet bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şatafat 30 Nisan 2024 | 1.528 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.436 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 820 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.220 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar