Molla Kasım beni eleştiriyor

Evet, ‘Molla Kasım’ takma adını kullanan okurum, beni eleştiriyor. İktisadi gelişme için hukuk ve özgürlüğün o kadar da önemli olmadığını söylüyor.Öncelikle, Bartın’daki...

Evet, ‘Molla Kasım’ takma adını kullanan okurum, beni eleştiriyor. İktisadi gelişme için hukuk ve özgürlüğün o kadar da önemli olmadığını söylüyor.

Öncelikle, Bartın’daki maden ocağında hayatını kaybeden işçilerimizi rahmetle, derin bir acıyla anıyorum. Hepimize başsağlığı diliyorum. Soma’da sınıfta kalan adaletin bu defa tam tecelli etmesini diliyorum.

İki gün önce “Neden sansür yasası?” başlıklı yazımda, hukukun üstünlüğü ve özgürlük olmadıkça gelişmiş toplum olamayacağımızı yazmıştım. Yorumlar bölümünde ‘Molla Kasım’ şöyle diyordu:

“Taha Bey, özgürlük meselesini kalkınma ve iktisatla ilişkilendirmenin Çİn örneği karşısında hiç de makul gözükmüyor. Hukuk önemlidir. Ancak kalkınmayı hukuka bağlamak başka birçok örnekte de görüleceği üzere çok zayıf ve geçersiz bir ezberdir.”

Bu görüşü son derece önemsiyorum çünkü toplumuzda bir ölçüde yaygındır: Uluslaşmayı tamamlamamış cemaat tipi toplumlarda yaygındır bu. Berat Albayrak da “Çin’de demokrasi yok ama çok yatırım alıyor” dememiş miydi? (27 Mayıs 2020)

STALİNİST...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa ve 1 Mayıs 03 Mayıs 2024 | 962 Okunma Sinan Ateş dosyası 01 Mayıs 2024 | 1.992 Okunma Şatafat 30 Nisan 2024 | 2.447 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.475 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 825 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar