‘Milliyetçiler birleşin’

Güzel bir slogan… Seçimlerden hemen sonra Tuğrul Türkeş’in “milliyetçi lig” çağrısı, sonra MHP lideri Bahçeli’nin İYİ Parti’ye seçim ittifakı çağrısı...

Güzel bir slogan… Seçimlerden hemen sonra Tuğrul Türkeş’in “milliyetçi lig” çağrısı, sonra MHP lideri Bahçeli’nin İYİ Parti’ye seçim ittifakı çağrısı ‘milliyetçilerin birleşmesi’ söylemini gündeme taşıdı.

Fakat hemen sormak lazım: Nasıl bir program uygulamak için birleşilecek? Ortada Türkiye’nin sistem, hukuk, ekonomi, eğitim, dış politika gibi sorunlarını çözecek programlar var mı?

Millet İttifakı uzmanlarının hazırladığı programların kalitesi inkâr edilemez. Fakat seçim döneminde kalmış gözüktüğü gibi ‘birleşme’ çağrılarında program içeriği yok.

Hamasi nutuklar söylemek mümkündür, kolaydır ve yaygın bir alışkanlıktır. Ama yüksek kalitede programlar ve kendini bu programlara adamış liyakatli kadrolar olmazsa hamasetin bir işe yaramadığı açıktır.

HAMASET VE BİLİM

Türkiye’de “

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.038 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 812 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.212 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.048 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 888 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar