Merkez Bankası’nın sorunu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Ahmet Hakan’a yaptığı açıklamalar büyük ilgi gördü. Ekonomi yazarları ve Merkez Bankası uzmanlığına sahip iktisatçılar tarafından...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Ahmet Hakan’a yaptığı açıklamalar büyük ilgi gördü. Ekonomi yazarları ve Merkez Bankası uzmanlığına sahip iktisatçılar tarafından eleştirildi.

MB eski başkanı Durmuş Yılmaz, “Merkez Bankacılığı ile ilgisiz sorular ve kabul edip ilgisiz yanıtlar” diye yazdı.

Fed tecrübesine sahip iktisatçı Prof. Selva Demiralp’e göre “Merkez Bankası iletişiminin iyileşmeye başladığına dair umutlanmaya başlamışken gelen bu röportaj talihsizlik olmuş”tu. “Bağımsızlığını derinden sorgulatan, geride kaldığını umduğumuz emir komuta zinciri ile para politikası yapıldığı anlayışının canlı olduğuna dair ipuçları” var bu röportajda.

Bu eleştiriler dikkate alınmalı. Erkan, siyasi otorite ile ilişkilerinde bağımsızını gösterecek tavırlarla piyasalarda güven kazanır.

Ben bu yazımda Merkez Bankası’nın bağımsızlığının önemini yazacağım. Yıllardan beri iktidara karşı Merkez Bankası’nın bağımsızlığını savunduğum gibi “Laf Dinlemedi” adlı kitabımın da konusu budur.

NACİ AĞBAL VE...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa ve 1 Mayıs 03 Mayıs 2024 | 28 Okunma Sinan Ateş dosyası 01 Mayıs 2024 | 1.938 Okunma Şatafat 30 Nisan 2024 | 2.438 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.473 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 824 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar