Manzara-i umumiye

İktidar bloku her tekil olaya bütün gücüyle, devletin bütün imkanlarıyla yüklenirken, genelde nasıl bir görünüm, nasıl bir ‘manzara-i umumiye’ yarattığını düşünüyor mu acaba?

Sert politikalar toplumsal dokuyu nasıl etkiliyor? Türkiye’de hukuk güvenliği ve demokrasi hakkında dünyada nasıl bir imaj oluşuyor? Ekonomi bu imajdan nasıl etkileniyor?

Son seçimlerde, özellikle İstanbul’da yaşananlar ‘normal seçim itirazları’ gibi mi görülüyor, devlet erkinin tarafsızlığı konusunda olumsuz izlenimler mi yaratıyor?

Dünyada itibarımız iyi olsun, yabancı sermaye gelsin diyorsak, seçim işlemleriyle ilgilenirken bu ilkeleri hiç akıldan çıkarmamak lazım..

YSK teminat vermişti

Devlet erkinin tarafsızlığı deyince, mesela sahte seçmen yazımı iddiaları… İstanbul’da seçimleri AK Parti’nin az bir farkla kaybetmesinden önce iktidarda kimse söyle bir sorundan bahsetmedi.  Üsküdar’da ve Büyükçekmece’de boş arsaların, metruk binaların mesken gösterilerek seçmen yazımı yapıldığı yolunda CHP ilçe teşkilatlarının itirazları bile olmuştu.

Çeşitli ilçelerde partiler birbirlerine karşı böyle suçlamalar yöneltmişti.

O zaman savcılar iddialara ilişkin soruşturmalar açmamış, polis devreye sokulmamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.182 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar