Kürt meselesini körüklemek

DEM Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, anlaşılıyor ki, Kürt meselesinde çözüm yolunun açılmasına katkıda bulunsun diye değil, körüklesin diye bu göreve getirilmiş. Meclis’te yaptığı...

DEM Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, anlaşılıyor ki, Kürt meselesinde çözüm yolunun açılmasına katkıda bulunsun diye değil, körüklesin diye bu göreve getirilmiş. Meclis’te yaptığı konuşma tam bir tahrik konuşmasıydı. Silahlı isyan lideri Şeyh Sait’i siyasi bir partinin yüceltmesinin ancak gerilimi tırmandıracağını bilmemesi mümkün mü?

Kayyumlar için “sömürge valisi” diyor. Bu sütunda kayyum atamalarını eleştirdim, bunun ancak yargı kararıyla yapılabileceğini yazdım. Bakırhan hukuki ve demokratik dille eleştirmek yerine “sömürge” kavramıyla tahrik ediyor, sorunu körüklüyor.

Besbelli ki gerilimin tırmanmasını istiyor.

TAHRİK DİLİ

Meseleye “sömürge” damgası vurmak 1970’lerdeki goşist solun silahlı mücadele kavramıydı. PKK da uzun süre baş slogan olarak bu kavramı kullanmış, hiçbir zaman da terk etmemiştir.

Bu kavramla neyi kastettikleri belli, ayrıca izaha lüzum yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa ve 1 Mayıs 03 Mayıs 2024 | 20 Okunma Sinan Ateş dosyası 01 Mayıs 2024 | 1.936 Okunma Şatafat 30 Nisan 2024 | 2.438 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.473 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 824 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar