Kürt hareketi

ÖLÜM her zaman acıdır, hele de analar gencecik yavrularının tabutlarına sarılıp onulmaz acılarla ağladığında gözleri yaşarmayan insan düşünemiyorum. Yunus ne güzel söyler: Bu dünyada bir...


ÖLÜM her zaman acıdır, hele de analar gencecik yavrularının tabutlarına sarılıp onulmaz acılarla ağladığında gözleri yaşarmayan insan düşünemiyorum.

Yunus ne güzel söyler:

Bu dünyada bir nesneye

Yanar içim göynür özüm

Yiğit iken ölenlere

Gök ekini biçmiş gibi

Fakat Beşiktaş’ta terör gencecik insanları katlettiğinde “Oh olsun!” diye tweet atanlar oldu! Bunlardan 235 kişi gözaltına alınmıştı, bu satırlar yazılırken.

PKK çizgisindeki partilerin 5 milyon civarında da oyu var.

SADECE EYLEMİ KINAMAK

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi’nde avukatları vasıtasıyla, “Acımasız katliamı lanetliyor, kınıyorum” diye açıklama yaptı.

HDP ilk günü “eylemi en sert şekilde kınadıklarını” bildirdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Emniyet binası yakınında bomba yüklü araç patlatılmış, 2’si polis, 9’u sivil 11 masum insan öldürülmüştü. Ölenlerden biri HDP Çüngüş ilçe Eşbaşkanı Recai Altay’dı. Ertuğrul Kürkçü, 7 Kasım’da şu tweet’i atmıştı:
“Hiçbir söz, vekillerimiz, eşbaşkanlarımız, yöneticilerimiz ve sivil halkı hedef alan kör şiddeti haklılaştıramaz. Hiçbir kurtuluş hareketi IŞİD’le aynı hat üzerine düşmeyi, yaşam hakkını hoyratça çiğnemeyi bir kuru özür ile geçiştiremez.”

Haber sitelerinin “Kürkçü PKK’yı eleştirdi” diye yayın yapması üzerine, Kürkçü ikinci bir tweet atmıştı:

“PKK demek istesem öyle derdim...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 648 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar