Kanlı aşırılık

REINA katliamının faili evliymiş, eşini ve iki çocuğunu yanına alarak Kırgızistan’dan gelmiş.Evli ve iki çocuklu bir kimse onlarca masum insanın üzerine nasıl yedi şarjör kurşun boşaltır?!...

REINA katliamının faili evliymiş, eşini ve iki çocuğunu yanına alarak Kırgızistan’dan gelmiş.
Evli ve iki çocuklu bir kimse onlarca masum insanın üzerine nasıl yedi şarjör kurşun boşaltır?! Katliam yaparak barbarca öldürdüğü insanların anne ve babalarını, eşlerini, çocuklarını nasıl düşünmez?!

Kendi eşinin ve çocuklarının hayatlarını kararttığını bile düşünmemiş.

Görüyor musunuz, öfke ve aşırılık insanı nasıl canavar yapıyor?


CANAVARA DÖNÜŞTÜRMEK
William Shirer “Nazi İmparatorluğu” adlı eserinde, Weimar Cumhuriyeti sırasında hayat dolu Alman gençlerin Hitler ve Nazizim büyüsüne kapılınca nasıl canavarlaştıklarını anlatır.

Boris Pasternak’ın ünlü “Dr. Jivago”sunda Bolşeviklerin nasıl ölüm makinesi olduğunu görürüz.

Anatole France “İlahlar Susamışlardı” romanında, soğukta donan serçelere gözyaşı döken temiz yürekli Gamelin’in Fransız İhtilali’nde nasıl bir canavara dönüştüğünü anlatır.

Görülüyor ki bu sorunun sağı solu yok.

İnsani hassasiyetleri, farklılıklara hoşgörüyü ve hukuk düşüncesini silip süpüren bütün öfkeli totaliter ideolojiler sıradan insanları canavara dönüştürebilir.

Zamanımızda bütün terör örgütleri böyle; gündemdeki IŞİD üzerinde de özellikle durmak lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 646 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar