Kahramanlar

ASKER ve polis kahramanlarımız terör saldırılarına karşı canlarını ortaya koyarak Türkiye’yi savunuyor, hepimizin güvenliğini sağlıyor.İzmir’de PKK’nın düzenlediği büyük...

ASKER ve polis kahramanlarımız terör saldırılarına karşı canlarını ortaya koyarak Türkiye’yi savunuyor, hepimizin güvenliğini sağlıyor.
İzmir’de PKK’nın düzenlediği büyük katliamı önlemek için şehit düşen trafik polisi Fethi Sekin’i ve mübaşir Musa Can’ı dün ebediyete uğurladık. Allah rahmet eylesin.
Fethi Sekin’in kahramanlığına bakın: Teröristler bomba yüklü araçla adliye otoparkına girerek orada aracı patlatacaklar, patlamayla birlikte roketatarın ucuna takılan tanksavarla ve el bombalarıyla da adliyeye saldıracaklardı.
Korkunç bir facia olurdu...
HAYATIYLA ÖNLEDİ
Kahraman polis Fethi Sekin onları durdurdu, çatışmaya girdi, teröristlerden birini öldürdü, kendisi şehit düşerek büyük bir faciayı önledi.
Korkuyla ya da doğal bir refleksle pasif kalabilirdi. Hayır, üstün bir “vazife ahlakı”yla davrandı; kurşunu bitene kadar teröristlerle çarpıştı...
Toplumlar bu kahramanları unutmamalı.
Vatanseverlik, sorumluluk, fedakârlık, vazife ahlakı gibi yüksek değerler böyle örnekleri yücelterek, rol modelleri halinde benimseyerek gelişir.
Toplumumuzda terör olaylarına karşı dayanışma ve terör mağdurlarına yardım duygusunun yüksekliği teröre karşı en büyük gücümüzdür.
Benimsenen farklı değerler, farklı hayat tarzları, şehitlerin hangi olayda can verdikleri yahut mağdurların siyasi kimlikleri asla hassasiyet farkına yol açmamalıdır.
TEHLİKENİN ÇAPI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 649 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar