İsrail ve Türkiye

Hamas’ın sivillere, hele de çocuklara saldırması asla kabul edilemez ama İsrail’in BM kararlarını çiğneyerek, “yerleşim” adı altında kan ve şiddetle sınırlarını genişleterek...

Hamas’ın sivillere, hele de çocuklara saldırması asla kabul edilemez ama İsrail’in BM kararlarını çiğneyerek, “yerleşim” adı altında kan ve şiddetle sınırlarını genişleterek, irtikap ettiği saldırıların adı zulümdür. Bu zulmün bugünkü kanlı ve kirli temsilcisi Netanyahu’dur.

Elbette bütün Yahudiler Siyonist değil. Sağcısı solcusu var. Faşisti var liberali var. Nitekim Yahudi Haarets gazetesi, İsrail’de Hamas’a karşı öfkelerin kabardığı bu ortamda “felaketin sorumlusu Başbakan Netanyahu”’dur başlığıyla makale yayınladı. Netanyahu’nun "Filistinlilerin varlığını ve haklarını açıkça görmezden geldiğini” yazdı.

Netenyahu hakkında üç yolsuzluk dosyası bulunduğunu, yargıyı denetim altına almak için anayasayı değiştirmeye teşebbüs ettiğini hatırlatan Haarets, böyle birinin makul politika izleyemeyeceğini belirtti.

Netenyahu daima zayıf koalisyonunu tutmak için aşırı sağ şiddet politikalarına başvuran biridir.

TÜRKİYE’NİN...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şatafat 30 Nisan 2024 | 1.822 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.447 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 820 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.220 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar