Hocaların hocası

Hocaların hocası Ergun Özbudun vefat etti. Bize bıraktığı eserler son derece değerli bir hukuk mirasıdır. Her devirde eğilmeden, bükülmeden hukukun üstünlüğünü savunan duruşuyla da...

Hocaların hocası Ergun Özbudun vefat etti. Bize bıraktığı eserler son derece değerli bir hukuk mirasıdır. Her devirde eğilmeden, bükülmeden hukukun üstünlüğünü savunan duruşuyla da zamanımızda bilhassa muhtaç olduğumuz yüksek bir ‘hukuk ahlakı’ örneği de oldu..

Ergun Özbudun hocamızın hukuk sahasındaki özelliği sadece anayasa hukuku değil, aynı zamanda siyaset bilimi üzerine akademik kariyere sahip olmasıdır. Eserlerini bu iki bilim dalının ufuk genişliğiyle ve öngörüsüyle yazmıştır. Her devirde de otoriterizme karşı çıkmış, özgürlükçü demokrasi ve parlamenter sistemi savunmuştur.

ANAYASA VE SİYASET BİLİMİ

Merhum Özbudun’un anayasa hukuku sahasındaki kitabı “Türk Anayasa Hukuku”dur. Defalarca baskısı yapılan teknik bir ders kitabı olmakla birlikte, kuvvetler birliği teorisini ve otoriter “genel irade yanılsaması”nı eleştirir. Kuvvetler ayrılığını savunur. Bu yönüyle temel bir kitaptır.

Siyaset bilimi sahasındaki temel eseri ise “Türkiye’de sosyal Değişme ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş dosyası 01 Mayıs 2024 | 1.910 Okunma Şatafat 30 Nisan 2024 | 2.434 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.472 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 824 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.221 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar