HDP ile ilişkiler

Karar Gazetesi Yazarı Taha Akyol'un bugünkü (08.11.2022)''HDP ile ilişkiler'' başlıklı yazısı.

Tipik bir ‘iktidar’ tavrı; muhalefeti vurmak için HDP-PKK ilişkisini kullanmak ama kendi işine geldiğinde Adalet Bakanı başkanlığında bir heyeti HDP’ye gönderip başörtüsü referandumu için destek istemek…Uzun yıllar iktidarda olmanın pekiştirdiği “güç tutkusu” olaylara ilkelerden çok “işime yarar mı” düşüncesiyle bakıyor.

Muhalefet HDP tabanından oy alırsa “hain” oluyor ama “biz” oy alırsak harika! İstanbul Belediye seçimlerinde Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’a gidip ‘Kürdistan’ kavramını kullanarak konuşma yapması, Öcalan’ın mektubunun TRT’de okunması, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması, Bahçeli’nin susması… Ama muhalefetin terör işbirlikçisi diye suçlanması!

Tamamen seçim taktikleri…

KAPATMAK, TECRİT ETMEK

HDP ile PKK arasındaki sosyolojik ve siyasi ilişkiler belli. Sorun, böyle bir olgu karşısında doğru politikanın ne olduğunu akl-ı selimle, soğukkanlılıkla, doğru tespit edebilmektir: Partiyi kapatmaya devam etmek mi?.. HDP ile siyasi ve sosyal ilişkileri keserek bu partiyi tecrit etmek mi?

Benzer sorunları yaşayan ülkeler de biz de bu iki yolun ikisini de denedik. Partilerini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.009 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 884 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.140 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.372 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.432 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar