Hain muhalefet

Siyasi kültürümüzdeki bulaşıcı hastalıklardan biri, rakibini vatan haini olarak suçlamaktır. İttihat ve Terakki’den bu yana, güçlü otoriter iktidarlar muhalefeti hain olmakla suçladı. Siyasi...

Siyasi kültürümüzdeki bulaşıcı hastalıklardan biri, rakibini vatan haini olarak suçlamaktır. İttihat ve Terakki’den bu yana, güçlü otoriter iktidarlar muhalefeti hain olmakla suçladı.

Siyasi kültürün gelişip çeşitlenmediği, konularla ilgili kavramları kullanarak konuşmanın kolay olmadığı toplumlarda en kolay ve en etkili yol hain suçlamasıdır.

Hele de mutlaka kavramlarıyla konuşulması gereken iktisat ve hukuki sorunları “dış güçler”e bağlamaktan kolay ne vardır?!

DÜNDEN BUGÜNE

Cumhuriyet’in ilanından iki gün önce, dönemin saygın gazetecilerinden Ahmet Şükrü Bey’in Vatan gazetesinde bir yazısı vardır. İttihat ve Terakki’nin muhalefeti ezmesinin memleket için nasıl kötü sonuçlar doğurduğunu Talat Paşa’nın ağından anlatır.

İttihatçılar şüphesiz vatansever insanlardı. Sadece kedilerinin vatansever olduğu sanmaları kötü sonuçlar doğurmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 799 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar